Arne Kvalnes – Halvt på allvar, halvt på lek


 

 

 

 

 

 

 

 

På både lek och allvar ger sig Arne Kvalnes in i raden av Taube-tolkare när han nu är ute med sin nya CD.

Arne Kvalnes – Halvt på allvar, halvt på lek…
(Arne Kvalnes synger Evert Taube)

Evert Taube trenger neppe noen nærmere presentasjon. Ingen annen svensk visekunstner har så til de grader blitt folkeeie, og sangene hans er blitt tolket på nytt og på nytt av artister i hele Norden. Arne Kvalnes, derimot, er kanskje mindre kjent for mange. Men han har sunget Evert Taube i både private og offentlige sammenhenger helt siden 11-års alderen, og han har over 100 Taube-viser på repertoaret. Han skriver også sanger selv – CD-utgivelsen “Altfor Norge” kom i 2006.

I januar 2013 gikk Arne i studio hos Peter Wemö i plateselskapet Teigene Kultur for å synge inn et knippe med sine Taube-favoritter. Peter er selv en habil Taube-tolker, og de fant raskt tonen. Den musikalske grunnen utgjøres av strykerkvintetten Terzetto Vivo. Nå foreligger resultatet, og vi håper denne utgivelsen kan inspirere enda flere til å oppdage – eller gjenoppdage – Evert Taubes udødelige poesi og musikk.

Beställ din cd här…

Hör “Flickan i Havanna”  

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Posted in Nyheter, Produktioner
Bildspel