Aino Aasland ute med CD…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Strofen i min sjel”

 Aino synger egne sanger for nesten første gang.

En helnorsk plate, med sanger og tekster om de store temaene – kjærligheten, livet og døden.

Aino kommer fra Tønsberg i Vestfold, men er for tiden bosatt i Holmestrand. Hun har alltid sunget, og gitaren ble hennes følgesvenn i barneårene. Det var i slutten av tenårene hun oppdaget at hun kunne skrive egne tekster og melodier. De manet seg frem nesten av seg selv, og tilbakemeldingene hun fikk av de få tilhørerne hun slapp til, fortalte om nære og lett tilgjengelige tekster med bilder andre lett kunne kjenne seg igjen i.

I Holmestrand er Ainos musikalske utrykk mest kjent i barnehagesammenheng, da hun har jobbet flere år som pedagog i en kommunal barnehage der. Aino liker å inspirere andre og har ved flere anledninger holdt gitar- og trommekurs for barnehageansatte og foreldre som har ønsket det.

Etter noen år uten aktiv musikkutfoldelse har Aino igjen blitt en del av et musikkmiljø. Denne gangen er det Horten og viseklubben HVA (Horten Viser og Annet) som er møteplassen.

Aino spiller på flere ”strenger” og opptrer på ulike kulturelle arenaer. Hun synger sammen med sin forlovede, Lars Joakim Tveit, som spiller piano, hun har et gryende ”duo-prosjekt” med Hege Bålsrød, og hun er i oppstarten på et samarbeid med Re kommune i forbindelse med å lage musikk til “smART undervisning”, som foregår i kommunens barnehager, skoler og foreldregrupper. Etter å ha flikket litt på gamle og nye sanger var hun klar for å gjøre drømmen til virkelighet, og sommeren 2013 gikk Aino i studio hos Teigene Kultur for å spille inn sin aller første cd.

Aino synger og akkompagnerer seg selv på gitar. I tillegg medvirker Peter Wemö med gitar og tangenter, Petter Stubberud Tysland med steelgitar/gitar, Simen Daniel Børven med bass og Martin Jacobson med perkusjon.

Resultatet er en melodiøs cd med norske tekster og blå toner i en behagelig blanding av vise og ”folk”

 

Hør “Det kan ta tid det kan ta år”   

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

 

 

 

 

Posted in Nyheter, Produktioner
Bildspel